helpt u direct te besparen op telecommunicatie

VANAF MOBIEL

De overheid heeft nieuwe regels opgesteld voor de kosten voor het bellen naar betaalde servicenummers zoals onze 0900 nummers. U krijgt, net zoals bij het bellen naar een servicenummer vanaf uw mobiele telefoon, vanaf 1 juli 2013 een melding te horen over de gesprekskosten vanaf de vaste lijn en vóór ieder gesprek. U betaalt naast het tarief voor het servicenummer ook een gesprektarief. Dit geldt voor alle nummerreeksen die beginnen met 09, 18, 084 en 087.

Wat verandert er per 1 juli?

Als u belt met een vaste lijn, worden op dit moment alleen de kosten van het servicenummer in rekening gebracht, en niet de kosten voor het gesprek. Dus het tarief dat u nu betaalt zijn de kosten die 0900bellen per minuut in rekening brengt plus een starttarief per gesprek (€ 0,045 incl BTW).

U betaalt vanaf 1 juli 2013 naast dit tarief ook de kosten voor het gebruik van uw vaste telefoonaansluiting. Deze kosten zijn de kosten die u aan uw vaste telefoon aanbieder betaalt voor het bellen naar vaste telefoonnummers in Nederland.

In de meeste gevallen geldt dat men een bundel heeft waaruit ook de gesprekken naar vaste telefoonnummers komen. In dat geval verandert er voor de vaste beller dus niets.

Echter mobiel bellers hebben straks een groot voordeel. Tot 1 juli rekenen mobiele aanbieders erg hoge toeslagen voor het bellen naar 0900 nummers, vanaf 1 juli is dat voorbij en betaalt ook de mobiele beller slechts het tarief voor bellen naar een vast telefoonnummer. Ook voor de mobiele beller geldt: als bellen naar vaste telefoonnummers vanuit de bundel kan, dan belt u dus helemaal voordelig vanaf mobiel naar het buitenland en naar Nederlandse nummers*

*check uw huidige tarief om een goede vergelijking te kunnen maken met de tarieven van 0900bellen.com.

TIP: om het bellen vanaf mobiel makkelijker te maken kunt u het 0900nummer koppelen aan het te bellen nummer. zo hoeft u niet steeds apart het 0900nummer en dan het te bellen telefoonnummer in te toetsen. Lees hier hoe u het 0900 nummer kunt voorprogrammeren en koppelen aan het telefoonnummer.

 

Rekenvoorbeeld

Wat betaal ik nu als ik bel vanaf mijn vaste telefoon?

Tot en met 1 juli 2013 betaalt u alleen de kosten van het betaalde servicenummer. Als dit nummer bijvoorbeeld € 0,20 per minuut kost, dan betaalt u tot deze datum alleen deze € 0,20 per minuut. Bijvoorbeeld drie minuten bellen kost u in totaal € 0,60 (3 keer € 0,20).

Wat betaal ik vanaf 1 juli 2013?

Vanaf 1 juli 2013 betaalt u naast de kosten van het servicenummer ook de kosten voor het gebruik van uw vaste- of mobiele telefoonaansluiting voor het bellen naar vaste telefoonnummers in Nederland inclusief het starttarief. Drie minuten bellen kost u in totaal dan meer, tenzij u bellen naar vast in uw bundel heeft. De gesprekskosten vaste telefoonnummers Nederland zijn verschillende per provider en per abonnement.

Geen extra kosten?

Voorbeeld: u heeft VolopBellen van Ziggo? Dan vallen de nieuwe kosten in dit pakket. In alle andere gevallen worden de gesprekstarieven in rekening gebracht.

Samengevat:

Klanten die bellen met… Bellen naar 0900-nummers… Want…
Mobiele telefoon met bundel Wordt goedkoper De extra 0900-kosten, die nu al gerekend worden, vallen vanaf 1 juli 2013 binnen de bundel
Mobiele telefoon zonder bundel Blijft gelijk Geen wijziging
Vaste telefoon mèt bundel* Blijft gelijk De extra vaste kosten die per 1 juli 2013 worden gerekend vallen binnen de bundel.
Vaste telefoon zonder bundel Wordt duurder Vanaf 1 juli 2013 worden extra vaste kosten bovenop de 0900-kosten gerekend.